Framtida elever på IES Östersund

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
Framtida elever på IES Östersund

Till alla föräldrar, vårdnadshavare och framtida elever vid IES Östersund!

 

Vi vet att det är många av er som funderar kring vilken skola ni kommer att tillhöra från och med augusti 2021. Vi är därför glada att meddela att IES Östersund expanderar. Nästa läsår kommer vi att ha två klasser i varje årskurs, från förskoleklass upp till åk 8. Det hade varit fantastiskt att bjuda in till att besöka vår skola så att ni med egna ögon kunnat se vad som gör IES Östersund till en så speciell plats men på grund av Covid-19 och de rekommendationer som råder har vi i nuläget ingen möjlighet att bjuda in till besök. Sedan vi i augusti 2020 öppnade för våra första elever från förskoleklass upp till åk 7 har vi arbetat hårt för att skapa en kultur präglad av IES tre kärnvärden. Skolan har en lugn och ordningsam lärandemiljö i vilken lärare kan undervisa och elever kan lära. Vi har alla höga förväntningar på varandra och alla uppmuntras att behärska och utveckla det engelska språket. Då vi i nuläget inte har möjlighet att bjuda in till öppet hus och besök vid skolan bjuder vi in till att titta på denna 3 minuter långa film för att lära dig lite mer om IES skolor: https://www.youtube.com/watch?v=6JtQpwRXVrE&feature=emb_logo  

 

Att ansöka om plats vid en ny skola kan vara ett stort och viktigt beslut. Vi vill därför att ni ska kunna få den information som ni söker, tveka därför inte att höra av er med frågor till info.ostersund@engelska.se. Under tiden, ta gärna en titt på vår hemsida eller vårt instagramkonto där ni kan ta del av vad som händer hos oss. Glöm inte att ansöka om en plats till vår skola vilket ni enklast gör via ansökningsformuläret på vår hemsida.

 

Antagning och platserbjudande baseras på ansökningsdatum och kötid vilket innebär att de som stått längst i kön blir erbjudna plats först. Vår kö går efter principen, först i kö får först plats, då det enligt vår bedömning är mest rättvist för alla. Undantag görs dock från denna princip om ett barn har ett syskon som för närvarande går på IES Östersund och om båda barnen kommer att gå i skolan samtidigt. I sådant fall kan syskonförtur bli aktuellt. Om det är fallet, vänligen kryssa i rutan för syskonförtur i ansökningsformuläret och ange därefter syskonets svenska personnummer. 

 

Vi ser mycket fram emot att snart få välkomna framtida elever till vår skola!